Ohjaajat

Pauli Nevalainen, koulun perustaja

pauliPranan on perustanut joogaohjaaja Pauli Nevalainen, joka on koulutukseltaan ortopedinen osteopaatti, luontaisterapeutti, shiatsuterapeutti ja hieroja. Lisäksi hän on opiskellut kiinalaista lääketiedettä Nei-jing koulussa. Hän on myös perehtynyt Intialaiseen lääketieteeseen Ayurvedaan. Pauli on ohjannut astangajoogaa noin 14 vuotta muun muassa Tampereen Astangajoogakoululla.

Pauli on harjoitellut itse astangajoogaa 16 vuotta lähes päivittäin. Matkan varrella hänelle on sattunut muutamia vakavia vammoja (esim. selkärangan murtuma auto-onnettomuudessa), jotka ovat olleet erittäin opettavaisia hänen astangapolkunsa kannalta. Näiden vammojen kautta hänen ymmärryksensä astangajoogan terapiapuolesta on syventynyt.

Paulin tapaan suhtautua astangajoogan harjoittamiseen vaikuttaa myös hänen taustansa kamppailulajeista ja itämaisista hoitometelmistä. Pauli on harjoitellut nuorempana mm. Korealaista kamppailulajia TaeKwon-doa, jossa hänellä on musta vyö. Nykyisin hän harjoittelee astangajoogan lisäksi japanilaista budolajia Kashima shin ryu:ta (musta vyö).

Pauli aloitti astangajoogan harjoittelun Tampereen Kansalaisopistossa vuonna 1997 ja hän koki sen heti omaksi jutukseen. Ensimmäisen kerran hän oli Intiassa tärkeimmän opettajansa Lino Mielen opissa vuonna 1999. Sen jälkeen hän on käynyt neljästi Intiassa harjoittelemassa muutaman kuukauden jaksoissa muun muassa edesmenneen guruji Sri K. Pattabhi Joisin johdolla.

Yksi suurin kehitysvaihe joogan tiellä Paulilla on ollut isyys suhteessa harjoitukseen ja siitä seurannut asioiden uudenlainen tärkeysjärjestys. Paulilla on 9- ja 7-vuotiaat pojat Aatos Ja Otso.

Jooga on elämää varten eikä toisin päin.

 

Kata Karjalainen

kataAloitin astangajoogan vuonna 2010 Om Yoga -koululla, josta siirryin Tampereen astangajoogakoulun kautta Pranaan. Huomattavat sisäiset ja ulkoiset muutokset ovat innostaneet eteenpäin joogan tiellä, jopa niin, että harrastuksesta on tullut enemmänkin elämäntapa. On ollut myös jännittävää huomata kuinka yli kolmikymppisenä voi muuttua liikunnalliseksi ihmiseksi, myös sellainen, jolle kaikenlainen urheilu on ollut vastenmielistä. Aloitin astangajoogan ohjaamisen Pranassa loppuvuodesta 2012.